Ny nedtur for Trønderbanen: «En direkte fornærmelse av Trøndelag»

Klarsignalet til Trønderbane-satsing kom ikke i år heller. Skuffelsen er stor – både hos trønderske politikere og togpassasjerer.

Ønsker utvikling: – Å bruke bil mellom Steinkjer og Trondheim er dobbelt så dyrt som å bruke toget. Et tidsriktig jernbanetilbud med gode løsninger mellom Steinkjer og Trondheim er viktig for utviklingen av Trøndelag som fylke, sier Ragnhild Vist Lindberg fra Steinkjer, rådgiver ved næringsseksjonen i Trøndelag fylkeskommune.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Mandag formiddag skinner sola på toget som er på vei sørover fra Steinkjer. Noen passasjerer er opptatt med å sjekke hvor mange penger regjeringen vil bruke på toget de selv sitter på.

Ragnhild Vist Lindberg lener seg til vinduet i vogn to og ser ut på bilene som passerer på E6. Hun vet det går raskere å kjøre bil mellom Steinkjer og Trondheim, men synes uansett toget er det beste pendlervalget.