En ung kvinne tok sitt eget liv på privat institusjon – Fylkeslegen peker på en rekke kritikkverdige forhold

Kvinnen tok sitt eget liv mens hun var innlagt ved den psykiatriske institusjonen KOA på Skogn. Fylkesmannen kommer med flengende kritikk etter hendelsen. Institusjonen er nå nedlagt.

Stengt: KOA Psykisk Helse avd. Bjørnang får skarp kritikk av Fylkesmannen etter at en kvinne tok livet sitt på institusjonen i desember. – Det er sjeldent vi finner så grov svikt som vi har påpekt i denne saken, sier fylkeslege Jan Vaage. Behandlingsstedet på Skogn ble lagt ned allerede i februar, etter fem måneders drift.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Institusjonen ble åpnet for pasienter 1. oktober i 2017. Etter under tre måneders drift ble Fylkesmannen i Trøndelag varslet om en alvorlig hendelse: En kvinne i 30-årene som var under behandling for blant annet rusmisbruk og kroniske selvmordstanker, hadde tatt sitt eget liv på institusjonen.