Mysteriespill får stadig flere tilhengere:

Nå har Inderøy fått et «Escape Room»

Finn løsningen og unngå krig mellom Norge og Sverige. Det er bakteppet for mysteriespillet Escape Room ved Strømnes i Inderøy.

Innelåst: Margarete Uddu inne i sitt Escape Room på Strømnes i Inderøy. Innelåst på dette rommet skal deltakerne i mysteriespillet løse en rekke oppgaver før de slipper ut.  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

Margarete Uddu viser oss rundt i det som tidligere var grisehus og hønsehus på småbruket som i dag drives som en reiselivsbedrift. De laftede tømmerveggene står som de gjorde i 1905 da gården ble reist av Margaretes oldefar.

Klare til å gå i krigen

Handlingen i mysteriespillet er også lagt til høsten 1905. I Karlstad forhandles det om en unionsoppløsning mellom Norge og Sverige. Soldater på begge sider av grensen står klare til å gå i krig. Kong Oscar II er misfornøyd med resultatet av folkeavstemningen. Kongen stjeler stemmesedlene og gjemmer dem i det nybygde fjøset på Strømnes. I Escape Room på Strømnes har deltakerne én time på seg til å finne stemmesedlene, ellers bryter det ut krig mellom Norge og Sverige.