Trønderbenken feiret for ildsjeler i Snåsa

Samien Sijte får endelig statlige penger til å realisere sitt etterlengtede bygg.

Kakespising: Fra venstre Heidi Greni SP, Birgitta Fossum Samien Sitje, (bak) nestleder i styret Samien Sitje Jarle Jonassen og styreleder Dan Jåma, Andre Skjelstad V, Lars Haltbrekken SV, Bjørn Arild Gram SP (vara Marit Arnstad som er i FN, (bak) Tove Eivindsen V (vara for Jon Gunnes) Pål Sæther Eiden H (vara for Elin Agdestein) 1 visepresident Eva Kristin Hansen Ap, (bak) Guro Angell Gimse H og benkeleder Ingvild Kjerkol Ap.   Foto: Privat

Nyheter

– Endelig kunne vi spise kake for et prosjekt som ildsjeler på Snåsa og trønderske politikere har jobbet for i over 30 år, sier stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap)


Endelig kan vi sprette champagnen!

Saemien Sijte har ventet siden 1986. Fredag feires en god lekkasje fra kommende statsbudsjettet

 

 Hun hadde utfordret Andre Skjelstad til å skaffe kake på «god ettermiddag Trøndelag» på tirsdag - og han leverte, slik at Trøndelagsbenken på Stortinget kunne feire statlige kroner til det sørsamiske museet i Snåsa.

115,3 millioner statlige kroner

Det var i forbindelse med statsbudsjettet det ble klart at det bevilges 115,3 millioner kroner til bygg av 1000 kvadratmeter stort bygg på Horjemstangen i 2021.

Har jobbet med planene siden 1986

Det sørsamiske museet og kultursenteret Saemien Sijte på Snåsa får endelig sitt etterlengtede nye bygg som de har jobbet med å få realisert siden 1986.