Kommentar:

Hvorfor gjorde dere ikke mer?

Klimarapport til å bli skremt av.

Klimaendringer: Skal vi ha et håp om å berge verden slik vi kjenner den, kan vi ikke vente på all verdens regjeringer. De må gjøre sitt, men det starter faktisk med hver enkelt av oss, skriver nyhetsredaktør Fredrik Mandal. Foto: Are Føli / NTB scanpix  Foto: Føli, Are

Nyheter

Jeg er redd for at spørsmålet en dag vil komme. Enten det kommer fra mine barn, eventuelle barnebarn eller fra noen andre. Akkurat nå blir verden varmere og varmere, og vi løfter knapt en finger for å gjøre noe med det. Hvorfor gjør vi ikke mer mens vi ennå kan?

Natt til mandag kom det en ny rapport fra FNs klimapanel (IPCC – Intergovernmental panel on climate change). Rapporten, som tar for seg konsekvensene av en global oppvarming på 1,5 grader, er ikke direkte oppløftende. NTB omtalte det som en dyster klimarapport og «en monumental oppgave» å begrense den globale oppvarmingen til de 1,5 gradene flesteparten av verdens land forpliktet seg til i Parisavtalen.