For få uker siden fikk Idar beskjed om at kroppen var kreftfri. Nå teller han timer til livets slutt.

Ved veis ende

Trafikkgeneral Idar Ertsås (74) har stått fjellstøtt ved familier i sorg i mer enn 30 år. Selv på dødsleiet formaner han til trafikksikkerhet.

Venter på å dø: Mangeårig distriktsekretær for Trygg Trafikk Nord-Trøndelag, Idar Ertsås (74), forbereder seg på slutten av livet her på «sin siste hybel» ved DMS på Egge. Med glimt i øyet og stor ydmykhet reflekterer han over det som har vært.  Foto: Harald Sæterøy

Jeg vet at det er den vegen det går nå. Derfor vil jeg treffe mest mulig folk, så jeg kan si takk for laget. Jeg har forsonet meg med at sånn blir det. En ting er helt sikkert, alle skal dø, om vi er konge eller fant.

Nyheter

Steinkjer: – Velkommen til min siste hybel, sier Idar Ertsås, og tar imot besøket med sitt sedvanlige lune smil og en varm klem.