Potetkrise i Trøndelag:

Mener Trøndelags potetfremtid står på spill

Ola Risan har 900 tonn frostskadde poteter ute i åkeren. Verdien er 3,5 millioner kroner – og avlingsskadeordningen fungerer ikke.

Potetkrise: – Jeg er 48 år og har drevet med potet siden jeg var 16. Værutfordringene i år har gjort dette til den desidert vanskeligste sesongen jeg noen gang har sett. Jeg er redd neste generasjon blir skremt når den ser alt arbeidet og risikoen vi potetprodusenter tar på oss, sier Frostas største potetprodusent, Ola Risan. Han produserer potet på 635 dekar, hvorav 500 er sen matpotet.  Foto: Harald Sæterøy

Nyheter

FROSTA: Potetprodusenter føler seg presset av forbrukere og grossister til å produsere potetsorter som skal se pene ut i butikk. De samme sortene har imidlertid store problemer med å klare seg når klimaendringer nå gir et våtere og villere trøndervær.