Brødre mistet livet i flyulykken i Meråker

De omkomne er fraktet til St Olavs hospital hvor det vil bli foretatt obduksjon fredag.

Omkom i flyulykka: Brødrene Espen Andreas (54) (t.h.) og Stig Harald Hoff (59) omkom i flyulykken i Meråker onsdag.  Foto: Privat

Nyheter

Det var brødrene Espen Andreas Holdnes Hoff (54) fra Trondheim og Stig Harald Hoff (59) fra Ørlandet som omkom i flyulykken i

like nord for flystripa på Øian i Meråker onsdag. Det melder politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag.


Den ene omkomne var pilot i Widerøe

Selskapet sier at det har vært en veldig vond dag på jobb.

 

Operasjonen for å få ut de omkomne fra vraket er nå fullført. De omkomne er fraktet til St Olavs hospital og det vil bli gjennomført obduksjon i morgen fredag.

Flyvraket er berget og vil bli fraktet til Kjeller, hvor Havarikommisjonen vil gjøre nærmere undersøker av dette.


Dette er flyet som styrtet i Meråker

Flyet som styrtet onsdag ble kjøpt tidligere i år. Den forrige eieren sier at han er svært berørt av ulykken.


Det var klokken 15.30 onsdag at det ble det sendt ut nødsignal fra småflyet i nærheten av Meråker. Like etter klokken 18.00 ble det funnet vrakdeler noen hundre meter fra flyplassen. Klokka 18.30 bekreftet politiet at de hadde funnet flyet. Klokka 19.00 ble det offentliggjort at det var funnet to omkomne personer.

Funnstedet er omtrent en halv kilometer nord for Øyan småflyplass i Meråker.Politiet har i løpet av torsdagen jobbet med tekniske undersøkelser og avhør av vitner.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe nærmere om hendelsesforløp og årsak til ulykken. Vi jobber i tett samarbeid med blant annet Havarikommisjonen med å få klarhet i dette, opplyser lensmann Kjetil Ravlo i Værnes lensmannsdistrikt i en pressemelding.


Flyvraket i Meråker fraktet ut med helikopter

Vraket etter flyet som styrtet i Meråker onsdag fraktes ut fra ulykkesstedet med helikopter. Det skal fraktes til Kjeller for gjennomgang av Havarikommisjonen.