Russegutter i Steinkjer måtte fjerne kvinnefiendtlig slagord fra russebussen

Russebussen til «exo squad» i Steinkjer var prydet med «Damer skal veies». Nå har russegruppa fjernet det sterkt kritiserte slagordet.

Reagerte kraftig: Siri Volan Hatling, Ingrid Elise Tanem og Nora Sofie Karlsen mener det er viktig at noen sier fra at slagord som «Damer skal veies» ikke er greit. Reaksjoenen fra jentene og de andre medelevene på skolen ble så kraftige at guttene valgte å lakkere om russebussen.  Foto: Bjørn Erik Øvrelid

Vi vil ha oss frabedt dette. Det er ikke sånn vi skal ha det. Det som sto på bussen er helt uakseptabelt.

Bente Svenning, rektor ved Steinkjer videregående skole
Nyheter

STEINKJER: Så snart teksten som prydet baksiden av bussen ble kjent, begynte kritikken å hagle. Det var russegruppa selv som publiserte bilde av bussen, med underteksten «Damer skal veies, digge skal eies, feite skal feies». Teksten er hentet fra en av årets russelåter.