Ungdom delte nakenbilder på Snapchat – nå har politiet fjernet gruppen

Etter en rekke bekymringsmeldinger har politiet valgt å fjerne en Snapchat-gruppe, der ungdom delte nakenbilder av seg selv og videoer av slåsskamper.

  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nyheter

Politiet mener gruppen på den sosiale bildedelingstjenesten Snapchat hadde om lag tusen medlemmer, melder NRK. Etter flere tips og bekymringsmeldinger fra Grimstad iverksatte politiet undersøkelser av saken, ifølge politibetjent Øyvind Olsen

Nakenbilder og slåsskamper

Gjennom bildedelingstjenesten delte ungdom både nakenbilder av seg selv og videoer av slåsskamper. Et knippe mindreårige sto bak gruppen der bildene ble delt.


Bildetyvjeger Mia Landsem ber foreldrene våkne opp og være på nett

I grupper på internett deles bilder av unge jenter fra Innherred, kategorisert etter skole og klassetrinn.

 

 – Det er bekymringsfullt, for de kan bli servert ganske grove og ufiltrerte ting, sier politibetjent Olsen.

«Helsesista» godt fornøyd

En som daglig er i kontakt med unge gjennom Snapchat, er helsesøster Tale Maria Krohn Engvik, som er mest kjent som «Helsesista». Hun mener det er bra politiet tar tak i bekymringsmeldingene de får inn. Ifølge Engvik bruker unge sosiale medier til å tiltrekke seg oppmerksomhet, og er i enkelte tilfeller villig til å strekke seg langt.


Politiet lager chattetjeneste for ungdom

Vil gjøre det enklere å anmelde spredning av sexvideoer på nett.

 

– Det handler om usikkerhet. De vil så gjerne bli likt og de vil bli valgt. Ting blir mer og mer ekstremt fordi man må overgå andre for å skille seg ut. Da går man utrolig langt, sier Engvik.

13 prosent av ungdom mellom 13 og 18 år har ifølge en undersøkelse gjort av Medietilsynet , sendt nakenbilder av seg selv de siste året.