Godt år gir skatterekord for havbruk og kraft

Tidenes år innen lakseoppdrett og kraftproduksjon gir solide skatteinnbetalinger fra havbruksbransjen og kraftbransjen for 2017.

Ikke rart: – Det er ikke rart vi betaler mye skatt for 2017. Året var et av de ekstraordinære, med høyt prisnivå, sier daglig leder Finn Sinkaberg i havbruksselskapet SinkaBerg-Hansen AS.   Foto: Pia Marie Lerseth

Det er ikke rart vi betaler mye skatt for 2017. Året var et av de ekstraordinære.

Finn Sinkaberg, daglig leder
Nyheter

De sju havbruksselskapene blant de 30 største selskapene som skatter til tidligere Nord-Trøndelag, står for 39,6 prosent av samlet ilignet skatt for de samme selskapene. Tar man med Pharmaq AS som et sterkt havbruksrelatert selskap, øker havbruksbransjens andel av ilignet skatt blant de 30 største til 46,9 prosent.