I 1986 mistet yrkessjåfør Anton Jenssen ett øye. 32 år senere kan nye EU-regler føre til at han mister retten til å kjøre tungbil

Anton Jenssen fra Mosvik har kjørt lastebil hele sitt voksne liv – 32 av dem med syn på ett øye. Nå risikerer han å miste førerretten på grunn av nye EU-regler.

ikke motlaus: Anton Jenssen har har hatt dilla på lastebiler siden han lekte med legoklosser som liten. Det var aldri noe tvil om hva han skulle bli når han ble stor. En 32 år gammel øyeskade kan nå sette en stopper for en videre framtid som sjåfør på lastebil og vogntog.  Foto: Olav Lorentsen

Nyheter

INDERØY: – Jeg ble først klar over dette da jeg skulle fornye yrkessjåførkompetansen for fem nye år i august. Men jeg er ikke motlaus, og håper myndighetene kommer til en ordning.

Uttalelsen kommer fra Anton Jenssen og skyldes at det i I 2016 ble innført nye helsekrav for førerkort i Norge. De nye reglene følger EUs førerkortdirektiv. Dette fører til innskrenkninger i muligheten for å gi dispensasjon for kravene til yrkessjåfører som skadet synet før regelverket ble endret i 1997.