Militært utstyr i retur i gigantskip

To store frakteskip har frekventert NATO-kaia på Fiborgtangen de siste dagene for å returnere amerikansk utstyr tilbake til USA.

Tilbaketransport: – Med disse leveransene er alt militært utstyr som har vært med under den store øvelsen Trident Juncture levert tilbake til inn- og utland. Samtlige fjellhaller i Trøndelag har fått igjen utstyret, sier presseoffiser Rune Haarstad i Trøndelag Heimevernsdistrikt.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Mandag morgen ankom ARC Independence II (bildet) Fiborgtangen i Skogn for å ta med seg siste rest av utstyret som en transportenhet fra US Army har benyttet under NATO-øvelsen Trident Juncture i oktober og november.

Tilbake til USA

Forrige uke var et annet skip fra samme rederi, ARC Resolve, ved Fiborgtangen og lastet utstyr som US Marine Corps har brukt i NATO-øvelsen. Dette har returnert over Atlanteren og levert utstyret på Camp Lejeune, hovedbasen til US Marine Corps i Jacksonville i North Carolina.