Nye regler for fornying av førerkortet

Gamle førerkort må fornyes, selv om de egentlig er gyldige fram til du fyller 100 år.

  Foto: Martin Gramnæs

Nyheter

Fikk du førerkort før 19. januar 2013? Da bør du sjekke vegvesenets nye regler for fornying av førerkortet.

15 års fornyelse

Statens vegvesen har innført en såkalt administrativ gyldighet på 15 år på førerkort. Det vil si at gamle førerkort må fornyes, selv om de egentlig er gyldige fram til du fyller 100 år.

Dette gjelder alle som har førerkort utstedt før 19. januar 2013. Ved fornyelse vil førerkortet da få en gyldighet på 15 år, skriver Dinside.no.

Fem år til å fornye klassene

I tillegg er det kommet en ny regel som sier at dersom en av klassene på førerkortet ditt har utløpt, har du nå fem år på deg til å fornye det.

Statens Vegvesen har et system som sender sms til alle som skal fornye førerkortet i god tid før det skal fornyes. Denne tjenesten kom på plass høsten 2018. Flere opplysninger finner du på Vegvesenets hjemmesider.Annar (62) starter ny trafikkskole for tungtransport

62 år gamle Annar Eines ser ingen grunn til å avslutte yrkeslivet. I januar starter han en ny trafikkskole for tungtransport.

 

Reddet du Kjells liv?

Kjell Trapnes (60) krasjet i bergveggen på Valøya 22. januar 2007, og satt fastklemt i bilvraket i 15 minusgrader. Nå leter han etter paret som han mener reddet livet hans.