Is med skjenning gikk helt til topps

Gangstad gårdsysteri ble kåret til årets meieriprodukt under finalen i Det Norske Måltid i Stavanger fredag kveld.

  Foto: Fra Gangstad gårdsysteris facebookside

Nyheter

– Fra fest til rest. Vinneren av Årets meieriprodukt tenker innovasjon og bærekraft ved å bruke et restprodukt til å lage en ny delikatesse, sier Det Norske Måltid i begrunnelsen.


Gangstad-jubel på oste-VM

Nidelven Blå ble tildelt både gull og sølv under oste-VM i Bergen.

 

Medaljedryss for ost

Både Gangstad og Munkebymunkene fikk premiering i oste-VM.

Prisdryss for lokal mat

Nordtrønderske lokalmatprodusenter tar med seg flere priser hjem fra trøndersk matfestival i Trondheim.


Bedriften hadde to produkter som gikk til finalen i Det Norske Måltid i Stavanger.
Gründeren Astrid Aasen stengte gårdsbutikken og tok med seg alle 10 ansatte for å overvære festaftenen.

Finalistene var i tillegg til Gangstad, Rørosis fra Galåvolden gård og en ferskost som heter RIM fra Grindal Ysteri.

- Dommerne er svært begeistret. Vinneren har en spennende konsistens og en rik aroma - og kombinerer innovasjon og bærekraft med å ta i bruk et restprodukt,  sa prisutdeleren, Wenche Andersen fra TV2s "God Morgen Norge".

Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge bisto ved prisutdelingen.


Mens 64 prosent av besøkende i Trøndelag nyter lokal mat og drikke, er andelen for Norge medregnet Trøndelag 31 prosent.

Skal lokke tyske turister med matreiser

Når besøkende på den tyske matmessen Grüne Woche besøker Trøndelags stand til uka, får de presentert 35 matreiser i Trøndelag.

 

Omveg ble hovedveg

Gangstad gårdsysteri har på 20 år blitt en av mest gyldne bedriftene i Inderøy. Det startet med tanken om å skape flere arbeidsplasser på gården og bedre inntjening på melka.