Politi og barnevern visste om voldsbruken – men grep ikke inn

Både barnevern og politi fulgte familien helt fra 1990-tallet. Likevel skal volden i hjemmet ha fått pågått gjennom 25 år.

Omfattende sak: Politiadvokat Anita Ravlo Sand, som er aktor i saken, sier at saken er særlig alvorlig fordi volden har foregått så lenge. Politiet var i kontakt med familien flere ganger gjennom 90- og 2000-tallet, men volden fortsatte. Her er Sand sammen med Ingjerd Enoksen fra politiet.  Foto: Monica Irén Solberg Susegg

Nyheter

Mandag var den første av totalt femten dager i Inntrøndelag tingrett, hvor en mann i 60-årene fra Innherred er tiltalt for grov mishandling av sin ekskone og sine barn og stebarn over en periode på 25 år. Da tiltalen – som beskriver totalt 24 tilfeller av vold eller trusler – ble lest opp for mannen erklærte han at han ikke erkjenner straffskyld.