Nå venter kutt i læresteder:

Prisen for en høyere standard

Historien om Nord universitet viser at virkeligheten endrer seg. Men den viser også at tidens krav kan være mer bestandige enn vi tror. Slikt blir det gjerne konflikter av.

fra tre høgskoler til ett universitet: «Man behøver ikke dyrke etterpåklokskap for å stille spørsmål ved om det ikke lå innebygde konflikter i hele konstruksjonen, som gjorde den vanskelig – for ikke å si umulig, å bygge.», skriver Trønder-Avisas sjefredaktør, John Arne Moen, i sin kommentar i dagens avis. Foto: Johan Arnt Nesgård  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

En «helt grei» høgskole, som en bekjent av meg skrev tidligere i uka, fant sammen med to andre helt greie høgskoler. Sammen skulle de bli et akseptabelt godt universitet. Man behøver ikke dyrke etterpåklokskap for å stille spørsmål ved om det ikke lå innebygde konflikter i hele konstruksjonen, som gjorde den vanskelig – for ikke å si umulig, å bygge. Iallfall hvis man samtidig skulle hensynta alle elementer i «virkeligheten» som over tid var etablert.