Ytringsfrihets-advokat advarer mot forsøk på å styre ansattes varsler eller bekymringer:

– Kan tvinges til taushet

Advokatene Vidar Strømme og Jon Wessel Aas mener at varsler om kritikkverdige forhold ikke bør «låses» tjenesteveg.

Betent arbeidsmiljø: Forholdet mellom Øystein Sende som klinikkleder og de ansattes representanter har vært så vanskelig at Sende på et tidspunkt valgte å søke juridisk bistand. Det bekreftet han i en sms til Trønder-Avisa allerede primo januar. foto: marius langfjord  Foto: Marius Langfjord

Nyheter

Strømme er partner i Advokatfirmaet Schjødt, med lang erfaring fra varslings- og ytringsfrihetssaker i offentlig sektor. Han er blant annet Edward Snowdens norske advokat og han var også professor Arnved Nedkvitnes advokat.

Nedkvitne ble avskjediget fra sin stilling som professor i middelalderhistorie ved Universitetet i Oslo i januar 2009 – etter en langvarig konflikt med instituttledelsen. Han gikk til sak for å få vedtaket kjent ugyldig, men nådde ikke fram. Høyesterett avslo til sist anken hans.