Aktor ber om tolv års fengsel for Christer Tromsdal

Trusseltiltalte Christer Tromsdal bør dømmes til tolv års fengsel for å ha bestilt et angrep på en meddommer i Asker i 2012, mener aktor i saken.
Nyheter

Aktor Stein Vale kom med påstanden om straff i trusselsaken i Asker og Bærum tingrett i Sandvika torsdag, melder NRK. Tromsdal, som er fra Verdal, nekter straffskyld for å ha stått bak angrepet.

I straffen har aktor også tatt med dommen for bedrageri som Tromsdal er i gang med soningen av, skriver Budstikka.

– Hvis vi regner 5,5 år for bedrageridommen, og så har vi trukket fra for liggetid og gitt kvantumsrabatt, så mener jeg tolv år er riktig straff, sa Vale i tingretten.


 

Politiet: Skjult opptak viser at Tromsdal sto bak torpedoer

I juni 2012 ble et eldre ektepar angrepet av maskerte menn med slegge i sitt eget hjem. Politiet mener de var torpedoer som slo til mot feil hus – og at planen egentlig var å ramme en dommer på vegne av finansakrobaten Christer Tromsdal (50), opprinnelig fra Verdal.


Et eldre par på Vollen i Asker fikk sent 17. juni 2012 oppleve at to maskerte menn slo seg helt inn på soverommet deres med en slegge. Mannen i huset hadde et våpen liggende og truet inntrengerne så de forsvant. 

Ingen forsto hvorfor noen skulle true dem, før tanken om at det kanskje var naboen, som satt som fagkyndig meddommer i en sak mot Tromsdal og to andre i Oslo tingrett, som kunne ha vært målet.

Tromsdal nekter skyld og setter hele saken i sammenheng med at han i 2014 valgte å tilstå alt i en omfattende bedragerisak som hadde versert for retten i årevis. Han ble dømt i Oslo tingrett i 2015.

– Jeg tilsto og dro de to andre ned i søla. Det er motivet deres, sa Tromsdal under en pause i rettssaken 8. januar.


VG: Hyret inn torpedoer for å skade tingrettsdommer

Politiet mener finansakrobaten Christer Tromsdal (49) hyret inn flere torpedoer for å skade eller drepe en tingrettsdommer – i en straffesak mot seg selv i 2012, skriver VG.