Dronningen av restemat

Har du en gammel loff eller noen tørre boller? En fantastisk dessert er rett rundt hjørnet!

Lovlig godt: Eidsollsmennenes dessert lager du av ting andre kaster.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Stjernekokken Even Ramsvik har vært innehaver av en Michelinstjerne med restauranten Ylajali, og har høstet mange gullmedaljer. I dag er han daglig leder for Lava Oslo et kokkekollektiv med 15 restauranter.

Nyheter

Brødpudding er en veldig anvendelig base for desserter med ulik smak: Du kan bytte ut vaniljen i eggesmeten med kanelstang eller stjerneanis. Servere puddingen med smakssatt krem. Bruke is med en hvilken som helst smak. Eller hva med bærsorbeter, bærkompotter, fruktpureer, rabarbrasuppe? Du kan også tilføye ferske bær, nøtter, karamell. Tilbehørene kan både være varme og kalde.

Loffens endelikt: Gammel loff forvandles til dessert ved hjelp av en smakssatt melk-/fløteblanding.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 

Brødpudding er gøy å lage for oss som er litt late og ikke liker å følge oppskrifter eller veie ingredienser. Jeg tar det alltid på slump, og resultatet blir stort sett bra. Puddingen blir riktignok ikke alltid like pen, men det er ikke så nøye – det viktigste er at man ikke ender med en tørr pudding. Det kan skje hvis man har for lite smete i forhold til brød, eller hvis man baker puddingen for lenge. Da er det bedre å ende opp med en løsere, saftig pudding som man heller kan servere i glass. Slik jeg gjorde denne gangen.