Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag

Nyheter

Tre menn knivstukket

En mann er kritisk skadd etter en knivstikking i Storgata i Oslo natt til søndag. To andre menn ble alvorlig skadd. Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 2.05.

– Vitner har sett ytterligere en person løp fra stedet, og vi leter etter ham, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB. Ved 4.30-tiden var fortsatt ingen pågrepet i saken.

Rekord for overgrepsmottak

Aldri har overgrepsmottaket i Oslo tatt imot så mange som i fjor. I Bergen ble toppen fra 2017 nesten tangert. 628 personer kom til overgrepsmottaket i 2018. Det er 14 prosent flere enn året før, skriver Bergens Tidende.

229 personer kom til voldtektsmottaket i Bergen i fjor, mot 234 året før.

Oberst vender Maduro ryggen

En oberst i det venezuelanske militæret ber sine kolleger støtte opposisjonsleder Juan Guaidó.

– 90 prosent av oss i de væpnede styrkene er veldig misfornøyd. Vi blir brukt til å holde Maduro ved makten, sier oberst Ruben Paz Jimenez.

Han oppfordrer sine medsoldater til å bidra ved å la den humanitære hjelpen som står på den colombianske grensa, slippe inn i landet.

Tyrkia kritiserer Kina

– Den systematiske assimileringspolitikken kinesiske myndigheter fører mot uigur-tyrkere, er en stor skam for menneskeheten, sier talsmann Hami Aksoy i Tyrkias utenriksdepartement i en uttalelse lørdag.

Opp mot 1 million uigurer og andre muslimske minoriteter er ifølge FN internert i leirer i provinsen Xinjiang nordvest i Kina.

Over 500 døde av ebola

Ebolautbruddet øst i Kongo har så langt tatt 505 menneskeliv, opplyser helsedepartementet i landet.

Det er blitt registrert 806 tilfeller av det dødelige viruset, og siden august har 77.000 personer blitt vaksinert mot viruset, sier helsedepartementet i Kongo i en uttalelse.(©NTB)