Jenta som ble påkjørt fikk smerter og passasjeren fikk brudd i ryggen i Klæbo-krasj

Påtalemyndigheten vil be om en kortere betinget fengselsstraff for skistjernen Johannes Høsflot Klæbo etter bilulykken i desember.

Johannes Høsflot Klæbo må møte i retten like etter VM.   Foto: Eirik Evensen

Nyheter

Det opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding mandag.

Klæbo må møte i Sør-Trøndelag tingrett 6. mars. Saken mot ham skal opp som tilståelsesdom.

«På grunnlag av at påkjørselen medførte personskade av en viss alvorlighet og materielle skader på de involverte kjøretøyene, er påtalemyndighetens oppfatning at saken er for alvorlig til å avgjøres med bot (forelegg) alene … Påtalemyndigheten vil ved oversendelsen redegjøre for sin oppfatning av hva som er riktig straff, og vil foreslå en kortere betinget fengselsstraff», heter det i pressemeldingen.

Brudd i ryggen

I pressemeldingen skriver politiet i Trøndelag at Klæbo kjørte i en annen bil som hadde bremset for en fotgjenger, slik at denne bilen ble dyttet inn i fotgjengeren. Skistjernens førerkort ble rutinemessig beslaglagt rett etter hendelsen.

I bilen satt en gravid kvinne som kjørte, og en mannlig passasjer. Kvinnen var uskadd, mens jenta som gikk over vegen fikk smerter i en fot. Passasjeren i bilen fremsto som uskadd på stedet, men fikk senere påvist brudd i ryggen og var sykemeldt i seks uker. Begge kjøretøyene fikk også materielle skader og var ikke kjørbare etter krasjen.

– Innrømmet skyld

– Vi har ingenting uoppgjort med Klæbo. Han innrømmet skyld på ulykkesstedet, og det skal han ha «kred» for, sier mannen til VG.

Klæbos far og manager, Håkon Klæbo, ønsker ikke å kommentere saken.

– Vi forholder oss til den prosessen som påtalemyndigheten kjører, skriver han i en sms til avisa.

Vil ha betinget fengsel

Saken mot Klæbo vil gå som tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett 6. mars i år. Klæbo er siktet etter §3, som gjelder aktsomhet i trafikken. Han har erkjent at han ikke var tilstrekkelig oppmerksom da han kjørte opp Byåsvegen.

Klæbo fikk førerkortet beslaglagt etter ulykken. Påtalemyndigheten vil også foreslå en kortere betinget fengselsstraff for ham, står det i pressemeldingen.