Nå kommer væromslaget med regn fra onsdag

Lavtrykk gir mildvær fra onsdag, men det blir kaldere igjen fra lørdag.

Det blir plussgrader og store nedbørsmengder de neste dagene.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Mange minusgrader har gitt stabilt vinterføre de siste ukene, men alt godt har som regel en ende. Meteorologisk institutt  melder om at værskifte utpå ettermiddagen og kvelden onsdag, med overgang til sludd og regn, først i sør.

- Det er lavtrykksfront med varme vinder som kommer inn fra Nordsjøen. Den varme lufta blir hengende i over Trøndelag noen dager, men det kan bli synkende temperaturer igjen fra lørdag, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Mye regn

Yr.no melder om temperaturer fra 5 til 7-8 grader på Innherred, med mye nedbør i form av regn.

– Det kan bli snakk om tre-fire millimeter i døgnet på det neste, i byger som kommer og går, sier Granerød.