Nordtrønderske ungdommer reiser til USA for å lære om det amerikanske «heimevernet»

Denne gjengen drar i disse dager til bitende 30 minusgrader i Minnesota.

Til USA: Bak f.v.: Birk Sund (Steinkjer), Tor Ola Johansen (Levanger), Tobias Dahl (Steinkjer), Magnus Derås (Namdalseid). Foran f.v.: Celia Bakkland (Namsos), Torgeir Johnsen (Stjørdal), Marcus Erring (Inderøy), Embla Fagerholt (Steinkjer).  Foto: Karoline Lillemo / Forsvaret

Nyheter

105 heimevernsungdommer fra hele Norge deltar på den 46. NOREX-utvekslingen – Norwegian exchange – mellom Heimevernet og National Guard i Camp Ripley i Minnesota, USA. Utvekslingen foregår fra 4. til 21. februar og hensikten er å styrke den allerede tette politiske og militære kontakten mellom det norske Heimevernet og Minnesota National Guard.

– Jeg forventer jo å oppleve nye ting. Samtidig blir det en utfordring å kle seg rett og samtidig ha det gøy i den ekstreme kulda som er der nå. Det blir lærerikt å få oppleve det. I tillegg blir det gøy å bli kjent med en annen kultur og nye folk, sier Embla Fagerholt fra Steinkjer og legger til: