Matnavet på Mære inviterer denne uka til fagdager for lokalmat.

Påfyll for sultne produsenter

I fire dager til ende skal lokalmatprodusentene få faglig påfyll i regi av Matnavet på Mære. Mandag sto testbaking og smaking av trøndersk bakst på programmet. Supersmaker Richard Juhlin inspirerte.

Smaken av Trøndelag: Torunn Bjerkem, Richard Juhlin, Caroline Lindö, Jenny Domås, Mona Langås, Jean Michel Lecompte, Erik Johansen, Cecilie Rødlie, Frode Nergård og Federico Rottigini var mandag samlet på Mære for å bake og smake på brød bakt på 2018-sesongens kornproduksjon i forbindelse med arrangementet Mat på Mære.  Foto: PIa Marie Lerseth

Min jobb her er å inspirere produsentene til å finne sine egne ord på sine egne produkter. Men den typisk trønderske brødsmaken vil jeg si er tydelig tanninstruktur, grov og tørr. De behøver syre for å få et løft.

Supersmaker Richard Juhlin
Nyheter

Mære: Det duftet av nybakt brød i Kantina på Mære Landbruksskole mandag formiddag. En internasjonal sammensetning av bakere testet ut egenskapene til Gullimunns 2018-avling, og supersmaker Richard Juhlin testet smakene.