Giske uønsket av trøndersk lokallag

Nye Namsos Ap har takket nei til å få besøk av Trond Giske i partimøter i regi av lokallaget i valgkampen.

Trond Giske taler under 1. mai-arrangement i Verdal i 2018.   Foto: Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nyheter

– På grunn av all støyen det har vært rundt Giske det siste året ønsker vi ikke det fokuset og har derfor landet på dette valget, sier Marte Jensen, leder i Nye Namsos Ap til Trønder-Avisa mandag.

Hun forklarer det med at lokallaget ønsker å ha fokus på jobben Ap gjør for Namsos.

– Det vil det i mindre grad gjøre med besøk av Giske. Derfor ønsker vi ikke ham som utsendelse i forbindelse med årsmøter og valgkamp nå i 2019, sier Jensen., uten å ville utdype dette ytterligere.

– Blir dette en slags straff av Giske fra deres side?

– Det er ikke snakk om å straffe noen, vi har heller ingen myndighet til det. Men vi har rett til å ta et standpunkt i en sak som angår partiet vårt. Vi har ikke noe uoppgjort med Giske i Nye Namsos, men vi ønsker fokus på det vi selv har gjort og skal gjøre, ikke på konflikter som hører hjemme i riks- og fylkespolitikken, sier hun.


Kilder til VG: Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap

Trond Giskes kandidatur som ny nestleder i Trøndelag Ap splitter valgkomiteen i fylket, som etter et fem timer langt møte ikke klarte å komme til enighet om en innstilling.


Gjelder for valgkampen 2019

Standpunktet lokallaget har tatt, om at de ikke ønsker Giske-besøk, gjelder for valgkampen i 2019, ifølge Jensen.

– Ap består av så mange flinke politikere, så det er mange flinke å velge mellom når vi skal ha besøk, sier Jensen.

Trønder-Avisa har prøvd å kontakte Trond Giske, og fylkesleder i Trøndelag Ap, Per Olav Hopsø, med spørsmål om de ønsker å kommentere saken, men uten svar foreløpig.


Hopsø ønsket på topp av flertallet

Men et mindretall i nominasjonskomiteen i Melhus Ap vil heller beholde dagens ordfører på toppen av kommunelista.

 

Anklaget for å skyve personsak foran seg i angrep på partifeller

Bitter varslingssak i Trondheim Ap har fyrt opp stemningen i fylkespartiet.


Vet ikke hvem som stiller

Spørsmålet om Giske-besøk skal ha kommet fra fylkesledelsen i forbindelse med at Nye Namsos Ap ønsker en partiprofil som gjest i sitt årsmøte 26. februar.

Fylkesleder Per Olav Hopsø var egentlig tiltenkt oppdraget, men han kan ikke lenger stille, og nå vet ikke lokallaget hvem som eventuelt gjester årsmøtet om en uke, forteller Jensen.

– Vi har fått spørsmål om – og sagt ja til at fylkesordfører Tore O. Sandvik stiller i stedet, men har ikke fått bekreftet at han stiller, sier Jensen.

– Det er jo også flere lokallag som takker ja til besøk av Giske, så det er sikkert mange i Ap som ikke er enige med Nye Namsos i det valget vi tar, og det er helt greit., sier Jensen, som ikke har hørt om noen flere lokallag som sier nei til Giske.


Ottervik mener det blir feil å fratre ved varslinger

Trondheim Ap får kritikk for at medlemmer behandles ulikt ved varslinger.