Kilder til VG: Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap

Trond Giskes kandidatur som ny nestleder i Trøndelag Ap splitter valgkomiteen i fylket, som etter et fem timer langt møte ikke klarte å komme til enighet om en innstilling.

Delt: Trond Giske står på listen til valgkomiteen i Trøndelag Ap.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

I siste minutt – kort tid før valgkomiteen møttes for å bli enige om hvem de mener bør utgjøre det nye styret i Trøndelag Ap – leverte Trondheim Ap inn en liste med forslag.

På listen står Trond Giske, får VG opplyst.

Valgkomiteen i Trøndelag Ap møttes klokken 15, like etter at forslaget ble innlevert.

I møtet ble forslaget om at Giske skal innta den mektige nestlederposisjonen møtt med skarpe protester, og komiteen klarte ikke å bli enige, ifølge VGs kilder.

Valgkomitéleder, Jorodd Asphjell, sier til Trønder-Avisa at valgkomiteen skal holde nytt møte onsdag morgen.


Giske uønsket av trøndersk lokallag

Nye Namsos Ap har takket nei til å få besøk av Trond Giske i partimøter i regi av lokallaget i valgkampen.


Dragkamp i valgkomiteen

Valgkomiteens leder Jorodd Asphjell var svært ordknapp da VG fikk kontakt med ham ved 19-tiden.

– Diskusjonene pågår fortsatt, så vi får se hvor langt vi kommer. Hvis vi ikke kommer i mål i dag, så må vi fortsette en annen dag, sa Asphjell da.

VG har så langt ikke lykkes med å få Asphjell i tale etter møtet.

VG har mandag snakket med kilder som sier Giske den siste tiden skal ha vært i kontakt med flere sentrale politikere i Trøndelag Ap og, ifølge kildene, lansert sitt eget kandidatur til fylkesstyret.

Giske skal i samtaler med partikolleger ha gitt uttrykk for at han ønsker å tiltre som nestleder i fylkespartiet – ved siden av dagens nestleder May Britt Lagesen.

VG er kjent med at Lagesen skal ha gitt klar beskjed om at det for henne er uaktuelt å sitte i fylkeslagets ledelse sammen med Giske.

Måtte gå

Giske måtte i januar i fjor gå av som nestleder i Ap etter at partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng konkluderte med at han hadde brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering i fem saker.

7. februar i år konkluderte Stenseng og Støre på nytt med å opprettholde sine konklusjoner etter at Giske 23. oktober hadde innlevert en 70 siders klage, hvor han bestridte flere av sakene.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med Trond Giske mandag kveld.