Enstemmig innstilling: Giske blir ikke nestleder i Trøndelag Ap

Trond Giske foreslås ikke som nestleder i Trøndelag Arbeiderparti – men kan få annet maktverv.

Trond Giske foreslås ikke som nestleder i Trøndelag Ap. Det melder flere medier onsdag.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Nyheter

Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti samlet seg i Folkets Hus i Trondheim onsdag formiddag for å diskutere hvorvidt Trond Giske skal innstilles som nestleder.

Etter et rundt to timer langt møte kom valgkomiteen enstemmig fram til at Giske ikke foreslås som nestleder i Trøndelag Ap, til tross for at han ifølge VGs kilder ønsket seg det vervet.

– Vi har hatt noen tøffe tak i komiteen, sier Asphjell rett etter møtet.

Han gir uttrykk for at det har vært diskusjoner om Trond Giskes kandidatur, men også andre spørsmål.

– De fra nord ønsket flere fra nord. AUF har ønsket flere unge inn. Og Trondheim har ønsket en større representasjon, sier han.

Enstemmig innstilling

Innstillingen fra valgkomiteen er enstemmig, ifølge lederen. Trond Giske tilbys ikke nestlederverv, men foreslås til medlem av arbeidsutvalget, som gir sine innstillinger til styret.

– Innstillingen er at (Per Olav) Hopsø som er leder i dag fortsetter som leder, det gjør også May Britt Lagesen som i dag er nestleder. Så kommer det en ny dame inn i arbeidsutvalget, det er Hildegunn Utvik fra Trondheim, sier Tordd Asphjell, leder for valgkomiteen i Trøndelag Ap.

– Så kommer Giske inn som styremedlem i Arbeidsutvalget, legger han til.

Han forteller at norddelen av Trøndelag blir «litt dårlig» representert i arbeidsutvalget. Men at norddelen av fylket kompenseres med noen flere styremedlemmer - som altså ikke sitter i toppledelsen i styret.

– Når nord blir litt dårlig representert i arbeidsutvalget så blir de ekstra representert i styret. Bjørn Iversen fra Verdal kommer inn som styremedlem, sier Asphjell.

(Saken fortsetter under bildet.)

Jorodd Asphjell, leder i valgkomiteen i Trøndelag Ap. 

Amund Hellesø fra Nærøysund og Gard Tore Holmberg fra Stjørdal går også inn i styret, om valgkomiteen får viljen sin.

Giske blir også vara i landsstyret i Ap, om valgkomiteens innstilling går gjennom i årsmøtet.Skjærvik: – Greit med Giske i arbeidsutvalget

Per Kristian Skjærvik, leder i Indre Fosen Ap, er blant dem som har sagt at han ikke ønsker Giske som nestleder i fylkespartiet, selv om han ønsker Giske velkommen inn i styret.

– Det som er viktig for meg er at man får en god geografisk fordeling på leder og nestledervervet. Jeg vil ikke ha en konsentrasjon av representanter fra Trondheim i disse vervene, sier han til Trønder-Avisa.

– Så det er greit for deg at Giske eventuelt blir med i arbeidsutvalget?

– Ja, det er det, sier Skjærvik.

Gikk av etter varsler om seksuell trakassering

Det har i Ap vært omstridt å gi Giske et nestlederverv nå, kun et drøyt år etter at han gikk av som nestleder på nasjonalt nivå på grunn av varsler om seksuell trakassering fra hans side.

Saken mot 52-åringen ble nylig avsluttet fra partiets side. Konklusjonen om at han hadde brutt partiets interne retningslinjer om seksuell trakassering ble stående, men samtidig ble det åpnet for at han igjen kunne delta for fullt i Ap, skriver NTB.


Lokallagsledere i nordfylket: Velkommen, Giske!

7 av 8 spurte lokallagsledere i tidligere Nord-Trøndelag vil ha Trond Giske inn i fylkesstyret, men tviler på om han bør bli nestleder.

Kvinneledere mener Giske skader partiet

Arbeiderpartiets kvinnepolitiske ledere i Rogaland, Hordaland, Troms og Finnmark mener alle det er for tidlig for et nytt toppverv for Trond Giske.


Her er hele lista

VervNavn
Leder *Per Olav S. Hopsø, Melhus
Nestleder* May Britt Lagesen, Steinkjer
Studieleder *Kristian Torve, Oppdal
Kvinnenettverksleder *Hildegunn Gutvik, Trondheim
Styremedlem* Trond Giske, Trondheim
Tiltr. AUF *Håkon Einarsve
StyremedlemLinda Renate Linmo, Grong
StyremedlemBjørn Iversen, Verdal
StyremedlemBerit Flåmo, Frøya
StyremedlemOve Sem, Skaun
StyremedlemElisabeth Sundset, Trondheim
StyremedlemAmund Hellesø, Nærøysund
StyremedlemGunnhild Tettli, Ørland
StyremedlemKhalil Obeed, Levanger
StyremedlemTurid Stenset, Trondheim
StyremedlemGard Frode Holmberg, Stjørdal
VaramedlemMats Nervik, Inderøy
VaramedlemTrude T. Gulbrandsen, Orkland
VaramedlemIsak V. Busch, Røros
VaramedlemArnhild Holstad, Namsos
VaramedlemOla L. Lenes, Trondheim

*: Medlemmer i arbeidsutvalget.