Ekstraordinære møter i både valgkomiteen og AUF etter Giske-varsel

Trøndelag AUF har kalt inn til ekstraordinært fylkesstyremøte fredag. Også valgkomiteen i Trøndelag Ap har ekstraordinært møte fredag.
Nyheter

Lederen i Trøndelag AUF har kalt inn til ekstraordinært fylkesstyremøte fredag. Det bekreftet leder Håkon Einarsve torsdag kveld.

Fredag melder NRK og TV 2 at valgkomiteen i Trøndelag Ap har et ekstraordinært telefonmøte for å diskutere Giske-saken.

Reagerer sterkt på video

Ifølge Trønder-Avisas kilder reagerer mange i AUF i Trøndelag sterkt på videoen som førte til en bekymringsmelding om Trond Giske omtalt av VG torsdag kveld.

Videoen viser Giske ved en uteplass i Oslo natt til søndag, ifølge VG.

Kvinnen som er på videoen sammen med Giske har sagt til NRK at opptaket ser verre ut enn det var.


Tillitsvalgt sendte ny bekymringsmelding om Trond Giske

Samme dag som tidligere Ap-nestleder Trond Giske (52) ble innstilt til et nytt toppverv i Trøndelag Ap og plass i Aps mektige landsstyre, mottok partisekretær Kjersti Stenseng en bekymringsmelding om Trond Giskes oppførsel overfor en ung kvinne.

Giske krever unnskyldning fra VG

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske mener VG ga feil inntrykk av den siste bekymringsmeldingen mot ham, og krever en unnskyldning fra avisen.


Har hatt støtte fra AUF

Trond Giske har til nå hatt Trøndelag AUFs støtte i fylkespartiets valgkomite - som endte med å innstille enstemmig på at han skal få en plass i fylkesstyret i Trøndelag Ap, samt og i styrets arbeidsutvalg.

Men nå blir Giske gjenstand for diskusjon i et eget møte i AUFs fylkeslag.

«En sak vi må diskutere»

– Jeg har innkalt til ekstraordinært fylkesstyremøte i morgen kveld, fordi jeg mener dette er en sak vi må diskutere, sier Einarsve i en SMS til Trønder-Avisa like før midnatt torsdag kveld.

– Kan du presisere hvilken sak du viser til?

– Den dagsaktuelle saken om Giske, sier Einarsve.

Einarsve svarer ikke torsdag kveld på hvorfor han mener dette er en sak fylkesstyret må diskutere.

– Jeg kommer til å komme med en uttalelse når fylkesstyret har konkludert, sier Einarsve, uten å ville utdype.

Tidligere samme dag svarte Einarsve «ingen kommentar» på samtlige spørsmål i et intervju med Trønder-Avisa. Blant annet svarte han «ingen kommentar» på spørsmålet om hvorvidt Giskes plass i fylkesstyret er en vanskelig sak for Trøndelag AUF.


Valgkomitémedlem: – Jævla unødvendig

Arbeiderpartiet har fått inn en ny bekymringsmelding om Trond Giske. Trine Reitan er skuffet, for onsdag sa hun ja til å innstille Giske til nytt toppverv i Trøndelag.


Ekstraordinært møte i valgkomiteen

Ifølge NRK og TV 2 skal også valgkomiteen i Trøndelag Ap ha et ekstraordinært møte fredag.

Lederen av Arbeiderpartiets valgkomité Jorodd Asphjell skriver til NRK at han fredag morgen sitter i et møte med valgkomiteen på telefon fra Brussel.

TV 2 skriver at det er Giske-saken som er tema i telefonmøtet.

Stemmer i årsmøtet

Det er fylkesårsmøtet som skal velge det nye fylkesstyret i Trøndelag Ap neste helg, der altså Giskes plass har vært omstridt.

Trondheim Ap er det største kommunepartiet i Trøndelag Ap, med 80 stemmer i årsmøtet som totalt har 239 utsendinger. Men halvparten av medlemsmassen i Trondheim er AUF-ere.

AUF har en egen kvote på 14 stemmer i årsmøtet. Det nest største kommunepartiet, Orkland har 15 stemmer. I tillegg sender vanligvis også kommunepartiene noen AUF-ere som en del av sin egen kvote.