Innlegg:

I anledning kvinnedagen – Den trange mannsrollen

Kjønnsrollene: Russetiden har blitt en millionbutikk og gullgruve for noen få og den strekker seg nå over flere år. Det er «in» å skrive russelåter om voldtekt og utnytting av yngre jenter, skriver artikkelforfatteren. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX 

Nyheter

Vi lever i en tid hvor media og sosiale medier lærer gutter å se på jenter som objekter. Dagens russekultur når unge jenter og gutter rett inn i jente- og gutterommene med sin sexistiske tilnærming. Russetiden har blitt en millionbutikk og gullgruve for noen få og den strekker seg nå over flere år. Det er «in» å skrive russelåter om voldtekt og utnytting av yngre jenter. Dette er med på å skade selvbildet til guttene ved at de blir dyttet inn i en trang og unaturlig rolle som kvinnejeger og det setter jenter og unge kvinner i større fare for overgrep. De lærer ikke om kjærligheten og den gjensidige respekten mellom mennesker, men om kortvarig seksuell tilfredsstillelse.