Saken etter brannen i Flatanger er avsluttet – partene enige om forlik

Hardt rammet: Den store brannen i Flatanger vinteren 2014 rammet Hasvåg og Småværet hardt. Totalt ble over 60 bygninger rammet, der de fleste brant helt ned. Flere forsikringsselskaper gikk til sak mot NTE etter brannen. Mandag denne uka ble det kjent at partene har inngått forlik.  Foto: Harald Sæterøy

Nyheter

Namdal tingrett frikjente Gjensidige Forsikring og NTE Nett i rettsaken etter storbrannen i Flatanger. Saken ble anket videre til lagmannsretten, men partene er nå enige om et forlik. Dermed avsluttes saken.

Det skriver partene i en pressemelding mandag.

«Etter frifinnelsen i mars 2018 anket motparten, som er en gruppe forsikringsselskaper, saken videre til lagmansretten. Saken skulle etter planen har startet i Frostating lagmannsrett 18. mars. – Etter først å ha fått medhold i Tingretten, er vi nå tilfreds med at saken er avklart gjennom forlik. Slike prosesser er både tidkrevende og dyre. Nå kan vi ha fullt fokus på drift og videreutvikling av nettvirksomheten, og det kjennes godt», sier adm.dir. i NTE Nett AS, Trygve Kvernland i pressemeldingen.

Partene er enige om at innholdet i forliket holdes konfidensielt.


Delt tingrett frikjente NTE

Feilretting NTE utførte på ei strømline i Uran er ifølge Namdal tingrett årsak til Flatanger-brannen, men retten mener den sterke vinden gjør at NTE ikke kan holdes ansvarlig for storbrannen.

 

Anker Flatanger-dommen: Ny runde i retten for NTE

Fire forsikringsselskap anker dommen fra Namdal tingrett. Dermed blir det en ny runde i retten for å avgjøre om NTE var ansvarlig for storbrannen eller ikke.