18-åring tiltalt for drap på to tenåringer i Trondheim

En 18-årig mann er tiltalt for drap på to tenåringer i Trondheim i fjor høst. Påtalemyndigheten varsler påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Siktet for drap: To tenåringer ble i september i fjor drept i Trondheim, mens en tredje ble utsatt for vold. En fjerde er siktet for drap etter voldshendelsen. Her undersøker politiet åstedet i Prinsens gate i Trondheim sentrum.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nyheter

Ifølge TV 2 omfatter tiltalen også drapsforsøk på en tredje ungdom.

– Dette er en sak hvor vi har to drap og et drapsforsøk. Det er ikke ofte vi har det i Trøndelag eller i Norge, sier aktor i saken, statsadvokat Kaia Strandjord, til kanalen.

– Psykotisk

Bakgrunnen for at påtalemyndigheten varsler påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern, er at 18-åringen ifølge tiltalen var psykotisk. 

Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble drept i en bolig for asylsøkere i Prinsens gate i Trondheim sentrum 17. september i fjor. Alle de involverte har bakgrunn fra Afghanistan.

19-åringen døde ifølge tiltalen av stikkskader i brystet, mens 17-åringen døde som følge av hodeskader. 18-åringen skal ha brukt kniv og hammer.

18-årsgrense

Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett 18. mars og skal vare i ni dager. Det blir 18-årsgrense i retten.

– Denne saken er spesiell fordi ofrene er så unge. Da er det naturlig at innholdet i saken tiltrekker et ungt publikum, sier aktor Strandjord.

Den nå tiltalte mannen ble pågrepet på Sentralstasjonen i Trondheim. Under en konfrontasjon med to bevæpnede politibetjenter påførte mannen seg selv flere knivstikk i magen mens han ropte «Shoot me! Shoot me!», hvorpå politiet skjøt ham i leggen.

Spesialenheten for politisaker har konkludert med at politibetjenten som skjøt, ikke gjorde noe straffbart, og saken mot vedkommende ble henlagt.


Siktet for dobbeltdrap i Trondheim ventet på asylavklaring

Den siktede for dobbeltdrapet i Trondheim er en asylsøker med uavklart situasjon. Både ordføreren og Redd Barna er kritiske til håndteringen av denne gruppen.

 

Drapssiktet afghaner ute av koma, fengsles i én uke

Den 18 år gamle afghaneren som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim, er varetektsfengslet i én uke. Onsdag våknet 18-åringen fra koma.

 

Ungdommer deltok i minnestunder for drepte skolekamerater i Trondheim

Ved både Melhus og Heimdal videregående skoler i Trondheim ble det onsdag holdt minnestunder for de to afghanske tenåringene som ble drept mandag.