Steinkjer-bonde foreslås som ny styreleder i Tine

Valgkomiteen i Tine SA foreslår Marit Haugen fra Steinkjer som ny styreleder. Dagens styreleder, Trond Reierstad, stiller ikke til gjenvalg etter ni år som leder.

Marit Haugen er melkebonde i Steinkjer. Nå er hun foreslått som ny styreleder i Tine SA.  Foto: Håvard Zeiner

Nyheter

Marit Haugen (48) er melkebonde i Beitstad i Steinkjer, der hun driver gården sammen med mannen Sven. Hun er utdannet landbruksøkonom fra Ås (nåværende NMBU) og har bred organisasjonserfaring fra landbruket.

Hun har jobbet i Landbruksdepartementet, vært jordbrukssjef og kommunesjef i Hjelmeland kommune, vært organisasjonssjef i Nord-Trøndelag Bondelag, og de fire siste årene styremedlem i TINE SA, skriver selskapet i en pressemelding.

– Marit Haugen har først og fremst bred kompetanse.  Hun er en samlende person, en brobygger, som har fokus på å "bygge lag", utvikle og gi ansvar til hele laget, sier leder i valgkomiteen, Bodil Mannsverk, i pressemeldingen.

Mannsverk legger til at Marit Haugen er en engasjert, offensiv og ydmyk person som er motivert for å utvikle TINE videre.

Krevende periode

Valgkomiteens leder understreker også at TINE har vært gjennom store endringer i de ni årene Trond Reierstad har styrt skuta.

– Trond har gjort en strålende jobb i en krevende periode. Vi som melkeprodusenter har mye å takke han for. At han nå velger å overlate roret til andre, har vi i valgkomiteen stor respekt for.

To trøndere

Valgkomiteen innstiller på at nestleder de siste, fire årene, Nils Asle Dolmseth fra Åfjord, får fornyet tillit. Dermed kan det bli to trøndere som skal styre Tine-skuta.

Ellers foreslår valgkomiteen et comeback for tidligere nestleder Nina Koltveit Sæther. Etter at hun trakk seg i 2015, har hun sittet som styremedlem i flere av TINEs datterselskaper.

Valgene foregår på årsmøtet den 11. april på Lillestrøm. Vedtas valgkomiteens innstilling på årsmøtet blir styret satt sammen av følgende 10 eiere:

  • Marit Haugen, Steinkjer, leder, ny
  • Nils Asle Dolmseth, Åfjord, nestleder, gjenvalg
  • Helge Arne Espeland, Jondal, styremedlem, gjenvalg
  • Solveig Bratteng Rønning, Rana, styremedlem, ikke på valg
  • Rolf Øyvind Thune, Rakkestad, styremedlem, ikke på valg
  • Elisabeth Irgens Hogstad, Larvik, styremedlem, gjenvalg
  • Askild Eggebø, Finnøy, styremedlem, gjenvalg
  • Nina Kolltveit Sæter, Surnadal, styremedlem, ny
  • Cecilie Bjørlo, Eid, styremedlem, ikke på valg
  • Anders Johansen, Brønnøy, styremedlem, ikke på valg

De fire ansatt-representantene i styret er ikke på valg i år.