Brann i vindmøllepark i Nærøy

Politiet melder lørdag morgen om brann i vindmølleparken på Hundhammarfjellet i Nærøy.

Brann: Det var i en demontert turbin at brannen oppsto lørdag morgen.  Foto: Bastian Øien Alstad / Namdalsavisa

Nyheter

Ved 8-tiden lørdag morgen meldte politiet at det har kommet rapporter om åpne flammer i vindmølleparken på Hundhammarfjellet i Nærøy.

Nødetatene rykket ut til stedet.

– Brannvesenet melder om kraftig røykutvikling i vindmølleparken, fortalte operasjonsleder Bernt Tiller i politiet i Trøndelag.

– Det er et stykke å kjøre til vindmølleparken, så det er ingen som har kommet fram ennå. Akkurat nå fikk jeg melding fra brannvesenet om at NTE muligens har et arbeidslag som jobber på området, la han til.

Ved 8.30-tiden meldte politiet at brannvesenet har kommet fram til stedet og er i gang med slukkearbeidet.

– Det skal være en demontert vindturbin og avfall som har begynt å brenne. Årsaken er ukjent, opplyste politiet like før klokken 9.

Kenneth Brandsås, energidirektør i NTE, forteller at NTE ikke selv hadde folk som arbeidet på stedet.

– Vi har en underleverandør som arbeidet med å demontere en turbin. De arbeider med å dele opp turbinene i mindre biter slik at de kan fraktes bort, forteller han.

Det var i forbindelse med dette arbeidet at brannen oppsto, opplyser han.

– Brannen er slukket og ingen personer er kommet til skade. Det er heller ingen materielle skader av betydning, og brannen får ingen økonomiske konsekvenser, forteller Brandsås.

– Vi vet ikke hva som er årsaken bak brannen, men vi har stoppet arbeidet for helga. Vi vil gå gjennom sikkerhetsrutiner og HMS med leverandøren. Dette gjør vi både for å finne ut hva som har skjedd og for å forhindre at det skjer igjen, sier han.