Snart kan du fly direkte fra Værnes til Helsinki

Finnair starter med fem ukentlige flygninger mellom Trondheim lufthavn og Helsinki.

Fra venstre: Marit Myrstad, Trondheim kommune, Tanja Holmen, Visit Trondheim, Berit Rian, Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Rita Ottervik, ordfører i Trondheim, Tore O. Sandvik, fylkesordfører i Trøndelag og Petra Sestak, Trøndelag Reiseliv.  

Nyheter

«Med dette får trøndere rask og effektiv tilgang til Finnairs omfattende rutenettverk særlig i Øst Europa og Asia.»

Det skriver Avinor i en pressemelding tirsdag.

Finnair åpner flyruten 3. juni. Flytidene skal harmonere godt med flytidene i Helsinki og videre til og fra Asia.

Finnair flyr på 19 destinasjoner i Asia, over 100 destinasjoner i Europa og sju i Amerika. Selskapet er i tillegg med i det globale nettverket One World, heter det i pressmeldingen.

«For reiselivet betyr dette at langt flere asiatiske turister vil finne veien til Trondheim og Trøndelag. Potensialet for markant økning i asiatiske gjestedøgn er stor både fordi tilgjengeligheten inn til Trøndelag nå blir bedre samtidig som det generelt er stor vekst i besøkstallene fra Asia», heter det videre i pressemeldingen.

Luftfartsforum gir følgende uttalelse i forbindelse med det nye tilbudet:

«Dette er en veldig god nyhet for næringslivet i regionen som opplever økende aktivitet mot både Finland og Asiatiske markeder. Både SINTEF og NTNU har i økende grad prosjektaktiviteter i Kina.»

Trondheims ordfører Rita Ottervik sier ifølge pressemeldingen at dette er en strategisk viktig rute for næringslivet i regionen og storbyen Trondheim.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik peker på at reiseundersøkelser viser at Helsinki er et populært reisemål for trønderne.

– Dessuten er det en god match mellom teknologi-, forsknings- og utviklingsmiljøene i Midt-Norge og Finland. Helsinki er også porten til Asia og gjør det enklere å komme seg til og fra asiatiske land. Dette åpner nye muligheter for Trøndersk nærings- og reiseliv, sier Sandvik i pressemeldingen.