Vil stanse biltrafikk-veksten

Ved å være med i Byvekstavtalen vil Stjørdal kommune årlig motta 25 millioner kroner i ti år for å få folk til å velge tog til og fra Trondheim fremfor bil.

Sporutredning: Varaordfører Ole Hermod Sandvik (t.v.) og ordfører Ivar Vigdenes håper Jernbanedirektoratets bebudede sporutredning skal komme i 2019, slik at planene for en moderne og innbydende undergang under jernbanen mellom Stjørdal stasjon og Tangen campus og næringsområde.  Foto: Svein Helge Falstad

Nyheter

STJØRDAL: I Nasjonal Transportplan (NTP) legges det opp til at de ni største byene i Norge skal inngå en Byvekstavtale. Byvekstavtalen i Trondheimsregionen er en helhetlig plan for transport i byområdene og omfatter vei, kollektiv samt sykkel og gange mellom Stjørdal, Malvik, Trondheim og Melhus.