Leter fortvilt etter Rambo og Rocky

De to åtte måneder gamle engelsk-settervalpene Rambo og Rocky forsvant fra sine eiere fredag kveld. Søk med helikopter og varmesøkende drone har ennå ikke resultert i at hundene er funnet.

BRØDRE: Rocky og Rambo i avslappet positur inne på hytta, før de stakk på rømmen. De er i ukjent terreng, så eierne håper observasjoner blir meldt inn til politiet eller til eierne.   Foto: Privat

Nyheter

I flere dager har eiere, familie og venner leita etter de to åtte måneder gamle engelsk-settervalpene Rambo og Rocky. Når vi snakker med matfar Ingar Olav Storholmen, sitter han klar i bilen ved Mokk for å bruke nok en dag i fjellet på leiting eter de to familiemedlemmene.

OPPDATERT:


Søkte resultatløst med helikopter og varmesøkende kamera etter valpene:

Valpene Rambo og Rocky ble funnet etter over to døgn i fjellet: – Dette var godt, nå blir det ei bra påske

De to åtte måneder gamle engelsk-settervalpene Rambo og Rocky forsvant fra sine eiere fredag kveld. Søk med helikopter og varmesøkende drone var resultatløst, men mandag formiddag kom gladmeldingen – begge ble funnet i god behold.

 

– De stakk fredag kveld fra Sjækerdalen i retning Stortjønna, sporene viser at det har sprunget over fjellet i retning Ogndalen. Hundene er hovedsaklig hvite med brune prikker, forteller Storholmen.

Natt til lørdag var det 18 minusgrader i området, men hundene ble observert i god form lørdag morgen, så Storholmen er ved godt mot.

– De ble observert av en mann som var ute med to gordonsettere ved Trollfossen klokken ti lørdag morgen. Han forøkte å få tak i dem, men lyktes ikke. Trollfossen ligger et par kilometer innenfor parkeringa til Midtpunktet, forklarer Storholmen.

Savnet: Engelsk-settervalpen Rocky og tvillingbroren Rambo ble borte i Skjækerfjellene fredag kveld. Nå leter familien desperat etter de to åtte måneder gamle valpene.  Foto: Privat

Helikoptersøk

I helga har hundeeierne leid helikopter og flydd over området i håp om å observere de to unghundene.

– Vi har i tillegg kjørt med bil i området, hengt opp lapper, snakket med hyttefolk, de som driver med scootertransport og samene som skal flyte rein i området. Vi har fått meldinger om at det er hørt hunde-skjelling ved masta i Mokk på lørdag og i området Storgaulstad-toppen søndag ettermiddag, forteller Storholmen.

Søndag kveld ble det også brukt varmesøkende drone i leitinga, men også dette var uten hell.

– Men vi gir oss ikke ennå. Vi satser på å komme oss på ski inn i området i dag, eventuelt leie scooter. Vi har tro på at hundene kommer til oss, om de kjenner lukta vår.

Savnet: Rambo hadde på seg gult dekken da han og broren Rocky forsvant i Skjækerfjellene fredag kveld. Begge hundene har halsbånd og er chipet.  Foto: privat


 

Påkledd og chippet

Rambo og Rocky har begge gule dekken, de er chippet og har halsbånd.

– Vi tror at de holder sammen og ligger i lag. De er veldig avhengig av hverandre, sier Storholmen som har eid dem siden de var ti uker. – De fylte åtte måneder søndag. Jeg er usikker på hvor lenge de kan klare seg, en uke, fjorten dager kanskje. De tappes fort for krefter, og disponerer ikke dem på samme måte som en voksen hund ville ha gjort. De er dessuten i ukjent terreng, de har aldri vært der før. Men de har heldigvis været på sin side nå, det er meldt mildt i nettene som kommer, sier den fortvilte hundeeieren.