Ulmebrann blusset opp i hogstfelt i Steinkjer

Brannvesenet rykket ut til samme hogstfelt like før påske.

  Foto: Fredrik Mandal

Nyheter

Brannvesenet og politiet rykket tirsdag kveld ut til en lyngbrann på Sparbu. Ifølge politiet skal brannen være i Heistadvegen på Sparbu.

– Vi har nettopp kommet fram til stedet og har ikke oversikt over omfanget enda, sier operatør Geir Ove Fossli ved 110-sentralen kl. 18.32.

Utenfor allfarveg

Han forteller at lyngbrannen er et stykke utenfor allfarveg, nærmere bestemt Bjønnabettet. Brannvesenet tar seg nå  frem til fots for å vurdere omfanget.

Ingen stor dramatikk

Trønder-Avisas journalist på stedet melder at det ikke er snakk om stor dramatikk og at det nå jobbes med å skaffe til en gjødselspreder med vann som skal bli trukket opp av en traktor for å begrense omfanget på brannen.

Innsatsleder Olav Strid ved Trøndelag politidistrikt forteller at lyngbrannen er i et hogsfelt som ble ryddet og påtent før påske.

– Dette har tydligvis ligget og ulmet og har nå tatt seg opp igjen på grunn av økende vind, sier Strid.

Rykket ut til samme sted før påske

Brannvesenet rykket ut til en lyngbrann i det samme hogstfeltet like før påske. Det var da gitt tillatelse til å brenne kvist og røtter i området, men stor røykutvikling gjorde at mange ringte brannvesenet, som valgte å ta turen for å være på den sikre siden.