Nå er 17. mai-prognosen enda bedre

Seks dager før 17. mai ser det ut til at årets nasjonaldag blir av den varme, solfylte sorten.

Været ser ut til å bli riktig så pent på 17. mai 2019.   Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nyheter

Den første prognosen var usikker, men allerede da lå det i kortene at det var stor sannsynlighet for oppholdsvær på 17. mai.

Nå er prognosen blitt enda bedre.

– Prognosen viser fortsatt at det er mest sannsynlig med opphold. Nå ser det også ut til at det blir varmere, sier meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt i Bergen.

– Hele Sør-Norge blir liggende i varmluft, og med den prognosen høytrykket har nå, så vil Trøndelag ligge gunstig til for å få høye temperaturer også.

– Hvor sikker er prognosen?

– Prognosen er sikker på oppholdsvær, men temperaturen har vinglet litt. Sannsynligheten for at det blir varmt er ganske stor.


 

Yr.no varsler sol og opp mot 20 grader på nasjonaldagen. Wiberg sier at det ligger an til østavind, og at temperaturen ofte da blir varmere enn prognosen tilsier.

–  Med den vindretningen er det håp om en god del sol, selv om det er vanskelig å være sikker på skydekket så mange dager før, avslutter meteorologen.


Får vise fram russebussene på 17.mai

Motorferdselsforbudet i årets 17. mai står fast, men russen har blitt enig med 17. maikomiteen om eget utstillingsområde.