Bartnes om jordbruksforhandlingene: – Krevende utgangspunkt

Partene i jordbruksforhandlingene starter selve forhandlingsprosessen mandag ettermiddag. – Det er stor avstand mellom partene i både ramme og innretning, sier bøndenes forhandlingsleder, Lars Petter Bartnes.

Krevende utgangspunkt: Den store avstanden gir oss et krevende utgangspunkt på en del av kravene, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes (t.h..) som mandag ettermiddag starter forhandlinger med departementsråd Leif Forsell (t.v.) i jordbruksoppgjøret..  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nyheter

Bondelaget og Bonde- og Småbrukerlaget på den ene siden og staten på den andre gjorde unna de innledende avklaringsrundene før selve jordbruksforhandlingene i helga. Da ble ståstedene klargjort, og partene orienterte om sine syn på totalramme og innretning før årets oppgjør.