Frykter at skolebytte vil ødelegge språkutviklingen til Ruben (16)

De siste fem månedene har Ruben Stokkeland hatt en enorm språkutvikling. Derfor vil foreldrene holde ham ett år ekstra i grunnskolen, men Levanger kommune sier nei.

Får ikke fortsette: Pappa Ivar Stokkeland (t.v.), spesialpedagog Erlend Grimstad og mamma Rita Stokkeland er glade for framgangen Ruben Stokkeland har vist de siste månedene. I år har Ruben begynt å kommunisere skriftlig for første gang – 12 år etter at han mistet språket som 4-åring. Foreldrene ønsker at Ruben skal få gå ett ekstra skoleår på Vårtun kristne grunnskole, men Levanger kommune har avslått søknaden. 

Nyheter

LEVANGER: Som 4-åring hadde Ruben masse språk, men så stoppet det opp og alt gikk snart i revers. Han har flere diagnoser; regressiv autisme, psykisk utviklingshemming, Tourettes syndrom og tvangslidelser.