Jordbruksforhandlingene:

– Vi har landsomfattende aksjoner klare hvis det blir brudd

Jordbruksforhandlingene er i sluttfasen, og må være i havn innen utgangen av torsdag. Hvis ikke blir det brudd og aksjoner, sier fylkesleder Audhild Slapgård i Nord-Trøndelag Bondelag.

Traktoraksjon i 2014: I mai 2014 ble det brudd i forhandlingene mellom staten og bondeorganisasjonene. Da mobiliserte bønder til en omfattende traktoraksjon samtidig over hele landet, iform av en traktoraksjon som lammet trafikken mens den sto på. Bildet er fra Steinkjer.  Foto: Svein Helge Falstad

Nyheter

Mens bøndene karakteriserer situasjonen som fortsatt krevende onsdag, opplyser statens forhandlingsleder at partene nå har kommet nærmere å avklare handlingsrommet for en mulig forhandlingsløsning. Det skriver Landbruksdepartementets forhandlingsleder Leir Forsell i en sms til NTB.