Trafikk i begge retninger på Holte bru

Nyheter

I dag fjernes lysreguleringen på Holte bru på E6 ved Ronglan.

Bru har vært lysregulert med kun ett kjørefelt åpent de siste ukene, for å kunne reparere brudekket. I dag fjernes lysreguleringen, slik at brua får trafikk i begge retninger, men fremdeles med nedsatt hastighet, skriver Statenes vegvesen i en pressemelding.

Betongen herder

– Nå er vi ferdig med å støpe i sørgående retning, så betongen ligger og herder. I løpet av dagen, torsdag 16. mai, tar vi bort lysreguleringen, og åpner for trafikk i begge retninger, informerer Svein Harald Aasan, byggeleder bruvedlikehold i Statens vegvesen.

Dermed vil Holte bru har trafikk i begge retninger på 17. mai, og en stund fremover.

Brua vil få tilbake lysregulering når dekket i nordgående retning skal støpes på samme vis, og det skal støpes bankett for midtrekkverk, og etter hvert asfalteres.

– Straks over helga setter vi i gang utskifting av gjenværende kantdrager. Entreprenøren har nødvendige ressurser nå, så vi regner med at brua er ferdig asfaltert i første halvdel av juli, sier Aasan i pressemeldingen.

To bruer til

På fylkesveg 17 har Meosen bru hatt restriksjoner som har hindret tømmerbiler å bruke brua.

– Men nå er brua åpnet for all trafikk, også tømmerbil. Noe arbeid gjenstår, men det kommer ikke til å medføre lastbegrensninger, skriver Aasan.

Også Tindbru i Verdalsøra er ferdig, og åpnes igjen for trafikk i begge retninger i løpet av 16. mai etter reparasjonsarbeider.