Ta helg med sjefredaktør John Arne Moen:

Prinsessen og kongeriket...

De fleste foreldre har sine bekymringssamtaler på kammerset. For de flestes vedkommende blir behovet mindre med årene. Men ikke for alle.

Stor interesse: Utenfor TV2 studio med prinsesse Märtha og Durek Verrett forlater Programmet God morgen Norge, tidlig torsdag.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nyheter

Avisa VG sendte ut såkalt  pushvarsel – en melding som kom opp på telefonen til alle som har lagt inn nummeret – tidligere i uken. «Han har landet», sto det. Det ville vært et amerikanske statsbesøk verdig – eller Jesu gjenkomst, og det er kanskje det siste som kommer nærmest, for mannen vi ble påtvunget opplysningen om at hadde satt sine bein på norsk jord, var Durek Verrett. Han mener selv at han har stått opp fra de døde og bruker dette aktivt i egen livsfortelling. Når det ser ut til at akkurat oppstandelsen er noe av det minst oppsiktsvekkende ved sjamanens CV, kan det kanskje forsvares at det vekker oppsikt at han lander på norsk jord, men vi vet alle at forklaringen ligger utenfor ham selv – og det rent så fysisk: I kvinnen vi i snart 50 år har kjent som Märtha Louise – kongens datter.