Stanser alt arbeid på Nords campus i Nesna

Verneombudet har valgt å stenge ned alt arbeidet på studiestedet. Årsaken er fare for de ansattes psykiske helse.

Vernombudet har stanset alt arbeid ved Nord universitets studiested i Nesna, melder NRK. Rektor Hanne Solheim Hansen sier at hun har forståelse for at arbeidssituasjonen på Nesna er krevende i fasen universitetet er i.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Det skriver NRK.

I april ble Nord-rektorens forslag til ny studiestedsstruktur kjent. Rektoren vil legge ned studiestedene på Nesna og i Sandnessjøen.

Onsdag beordret verneombud Gary Hoffman i Nesna full arbeidsstans, ifølge NRK. Bakgrunnen er fare for de ansattes psykiske helse.

– Vi har et betydelig høyere sykefravær enn ved de andre campusene. Vi har hatt ansatte som har grått i gangene i fortvilelse. De er nedslitte etter flere år med psykologisk press, sier Hoffman til NRK.

Verneombudet kan stanse arbeidet inntil Arbeidstilsynet har tatt stilling til om arbeidet kan fortsette.

Ledelsen ved Nord universitet bekrefter i en uttalelse at de er kjent med beordringen om stans i arbeidet ved campus i Nesna. Rektor Hanne Solheim Hansen sier hun har forståelse for at arbeidssituasjonen på Nesna er krevende i fasen universitetet er i.

– Vi skjønner at forslaget til ny studiestedsstruktur gjør situasjonen vanskelig for våre ansatte på Nesna. Vi jobber godt sammen med de tillitsvalgte, og er samtidig opptatt av å ha god dialog med verneombudet, skriver rektoren i en pressemelding.


Gram kritisk til høringsprosessen i Nord-saken – arrangerer åpent møte torsdag kveld

Ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) sier det er uheldig at det foretas nye utredninger som ikke blir en del av høringsprosessen om Nords studiestedsstruktur.

 

Store muligheter for Nord-utvidelse på campus Røstad

Statsbygg eier nesten 70 dekar som er regulert til universitetsformål rundt campusområdet til Nord universitet i Levanger. – Om det blir nødvendig, kan vi komme i gang med bygging på kort varsel.