Første driftsår med nye eiere ble en suksess for NTE

En milliard i overskudd

Kommunene i gamle Nord-Trøndelag overtok eierskapet til NTE fra første januar i 2018. Ut fra reaksjonene på fredagens eiermøte så er de 23 kommunene godt fornøyde så langt.

Nådde nesten milliarden: Styreleder Jon Håvard Solum rundet opp til en milliard da han skulle fortelle om resultatet før skatt i NTE. Men han kunne også fortelle om et resultat som ble redusert fra 949 millioner kroner til 548 millioner på grunn av den høye grunnrenteskatten som energiselskapene må ut med. 

Nyheter

GRONG: Det var ikke uten skepsis fra mange hold at eierskapet til NTE ble overført fra Nord-Trøndelag fylke til kommunene da Nord- og Sør-Trøndelag ble slått sammen fra 2018. Det var heller ikke uten sverdslag at eierskapet ble fordelt mellom kommunene. Så langt tyder det på at de mest kritiske røstene har tatt feil.