I år blir Åge tegnspråktolket på Steinkjerfestivalen

Åge Aleksandersen får med seg tegnspråktolk på scenen under konserten i Rismelen.

Åge Aleksandersen, her i aksjon foran fullsatt Rismelen på Steinkjerfestivalen sist han hadde konsert. Nå får han med seg tegnspråktolk.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Det skriver Steinkjerfestivalen i en pressemelding mandag.

Festivalen har fått tilgjengelighetsmerket, som er en sertifisering for kulturarrangører som har særlig god tilgjenglighet for folk med nedsatt funksjonsevne. Tegnspråktolken er en del av dette.

– Denne type tilrettelegging gjør at Åge sin konsert kan oppleves av flere, og bli mer innholdsrik og forståelig for personer med hørselsutfordringer, skriver Marit Rikstad, tilgjengelighetsansvarlig for Steinkjerfestivalen 2019 i pressemeldingen.

– Tegnspråktolken vil stå på scenen, og vil nok raskt bli et blikkfang for alle i Rismelen. Jeg tror det blir en positiv opplevelse for alle, da det er noe nytt og spennende, skriver hun videre.

Nina Hauge, leder for Trøndelag Døveforening region Nord, sier at nyheten om tegnspråktolk på scenen er en glede for alle.

– Det er fantastisk for oss døve å få tegnspråktolket Åges opptreden, og vi håper andre følger etter. Mange tror nok at døve ikke har glede av musikk, men det har vi! Musikk kan oppleves gjennom flere sanser, og mange av oss hører litt, men ikke nok til å få med oss de flotte tekstene hans, skriver hun i pressemeldingen.

– Jeg liker å tro at «Tegnspråk er i vinden»!