Værfast på fjelltopp - hentet med luftambulanse

En mann og en kvinne var værfaste på toppen av Fuglstadfjellet i Bindal på grunn av tett tåke.

Redningsaksjon: Letemannskapene fikk bistand av luftambulansen fra Brønnøysund for å hente ned turfølget som hadde tilbragt natten i tåkehavet på Fuglstadfjellet.  Foto: Politiet

Nyheter

BINDAL: Røde kors har funnet turfølget som var værfaste. De beskrives til å være i god form, men klager over en vond fot. De to hentes ut av luftambulanse.

Tidlig mandag morgen, like etter klokken halv fem, meldte politiet om en igangsatt redningsaksjon. En mann og en kvinne i 50-årene er værfaste på toppen av Fuglstadfjellet i Bindal på grunn av tett tåke.

- Det er litt vind og nokså lav temperatur i området og vi har iverksatt en redningsaksjon ved hjelp av lokalt politi og frivillige fra Røde Kors og Norske Redningshunder, skriver politiet på Twitter.

Paret fra Trondheim hadde meldt fra til politiet rundt klokken 01.30 natt til mandag.

- Det er spreke folk, så når de har fått litt mat og varme klarer de å ta seg hjem på egen hånd. Vi har hatt 10 personer fra Røde Kors, to hundeførere fra Norske redningshunder og en kjentmann i området i aksjon. Luftambulansen fra Brønnøysund bisto i å hente dem ned fra fjellet, sier politiets operasjonsleder Ola Breistad.