Pels-nedleggelsen har ført til et lite opprør innad i regjeringspartiene.

Dyrekjøpt avvikling

Torsdag skal pelsdyr-næringen etter planen avvikles. Det kan bli dyrere enn regjeringen hadde tenkt.

Reagerer: «Det er ganske utrolig at et «næringsparti» som Høyre går med på en statlig avvikling en hel næring. Derfor er det nok mange som i det stille gleder seg over at reaksjonene fra stortingssalen nå kommer», skriver Trønder-Avisas kommentator.  Foto: Alf Ove Hansen / NTB Scanpix

Nyheter

Det er egentlig ganske spesielt det som nå utspiller seg på Stortinget. I en utskjelt proposisjon foreslår Landbruks- og matdepartementet et forbud mot pelsdyrhold. Det nye lovforslaget skal opp til behandling i Stortinget torsdag formiddag, og for første gang kan vi se hvordan det virkelig knaker i flertallsregjeringens firepartikonstruksjon. Dette er en sak Venstre fikk gjennomslag for i regjeringsforhandlingene, men som de øvrige partiene egentlig er imot. Kompromissenes makt er en krevende øvelse. Særlig når styrkeforholdet mellom de som får gjennomslag, og de som må gi etter, er så stor som i denne saken.