Sist sett natt til søndag:

Leteaksjon etter savnet kvinne i Steinkjer

Politi og frivillige deltar i leteaksjonen etter kvinnen i 70-årene som sist ble sett ved Fossemvatnet i Steinkjer natt til lørdag.

Leteaksjon: Politiet, her ved Ketil Reistad med hund, og røde kors leter eter en savnet kvinne i 70- årene i Stod.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

STEINKJER: Politiet melder mandag morgen at de har igangsatt en leteaksjon etter en kvinne sent i 70-årene i Stod i Steinkjer. Både politi og frivillig letemannskap leter etter kvinnen som ble meldt savnet fra Stod.

Bruker droner og helikopter i søket

Det benyttes både helikopter og droner i letingen etter en savnet kvinne i 70-årene i Stod i Steinkjer.


– Den savnede ble sist sett da hun gikk ut av en drosje rundt klokka 01.30 natt til lørdag nær en adresse ved fylkesvegen øst for Fossemvatnet i Steinkjer. Etter dette har så vidt vi vet ingen sett den savnede, men vi kjenner til at det var telefonisk kontakt med henne søndag kveld, opplyser politiets operasjonsleder Ebbe Kimo til Trønder-Avisa tirsdag morgen.

Røde kors: Letemannskap fra Røde kors gjør søk etter den savnede kvinnen i 70-årene i Stod i Steinkjer.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Bruker hund og drone i leteaksjonen

Operasjonsleder Kimo forteller at det tirsdag morgen gjøres søk med hund og drone etter den savnede, og at det er opp mot ti frivillige som deltar i leteaksjonen.

– Politiet begynte å se etter kvinnen mandag kveld, men leteaksjonen ble trappet opp med frivillige, hundepatrulje og en bilpatrulje i dag tidlig. Vi leter hovedsakelig etter den savnede i området øst for Fossemvatnet i Steinkjer, opplyser Kimo.

Det er etablert ko (kommandoplass) ved et bolighus på Stodvegen, og letemannskaper leter i skogområdene rundt. Både Røde Kors, hundepatruljer, politiet og norske redningshunder er på stedet. Det søkes også med to droner, og en drone har søkt med infrarødt kamera i natt.

– Nå leter vi med mye ressurser. Politiressurser inkludert politihunder, norske redningshunder og Røde kors er på plass, i tillegg er Norsk folkehjelp på veg med mannskap. i tillegg har vi benyttet oss av droner i natt og på morgenkvisten, og vi venter nå på sea king redningshelikopter som skal gjøre søk fra lufta, sier innsatsleder på stedet, Terje Bolås i Trøndelag politidistrikt.

Drone: Politiet benytter droner i søket, en av dem med varmesøkende kamera.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Ønsker tips

Kimo forteller at politiet gjør søk basert ut i fra det siste kjente punktet den savnede kvinnen ble sett, men at de ikke har mye å gå etter. Derfor ønsker politiet i motta tips fra publikum som kan ha sett den savnede.

– Vi ønsker å motta tips dersom du kanskje kan ha sett den savnede. Kvinnen bar hun på en svart sekk med oransje seler og hadde muligens en svart regnjakke da hun sist ble sett. Kvinnen skal være cirka 165 centimeter høy, sier Kimo.

Søker: Politiet, her ved Ketil Reistad med hund, og røde kors leter eter en savnet kvinne i 70- årene i Stod.   Foto: Johan Arnt Nesgård